Nikon Z fc ohišje

Nikon Z fc ohišje

Nikon Z fc + Z DX 16-50/3,5-6,3 VR Silver Edition

Nikon Z fc + Z DX 16-50/3,5-6,3 VR Silver Edition

Nikon Z fc + Z 28/2,8SE

Prikazana prodajna cena je z že upoštevanim akcijskim popustom. Akcija traja od 10.5.2024 do 22.7.2024!

Nikon z akcija

Redna cena 1.199,00 € Akcijska cena 1.049,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
NIKONZFC+Z28/2,8SE
Preveri zalogo v trgovini

Možnost zamenjave staro za novo

Brezplačna dostava od 300€

Najhitrejša dostava izdelkov

Najboljše cene na trgu

Zdaj ste na vrsti vi

Ujemite svoje legendarne trenutke s fotoaparatom, ki vas obdari z estetiko, ki ste jo vedno oboževali. Navdih za brezzrcalni fotoaparat Z fc je sloviti filmski fotoaparat SLR Nikon FM2 iz zgodnjih 80. let, zato se ponaša z izvirnimi oblikovalskimi podrobnostmi, ki smo jih skrbno poustvarili: od upravljalnih gumbov do okroglega iskala in klasičnega Nikonovega logotipa, vgraviranega v pentaprizmi.

 

Legendarno – to je v naši krvi

Črno teksturirano ohišje. Subtilna struktura na srebrni kovini ohišja. Brezzrcalni fotoaparat Z fc se ponaša s prav toliko značaja kot Nikonovi filmski fotoaparati SLR iz preteklosti in posebna izdaja objektiva NIKKOR Z je kot nalašč zanj. Gre za vse tiste izvirne oblikovalske podrobnosti iz preteklosti. In pravo ustvarjalno zmogljivost za danes.

Posebna izdaja objektiva NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE

Posebna izdaja objektiva s fiksno goriščnico za serijo Z. Zasnova temelji na izvirnih objektivih NIKKOR AI, ki so bili v uporabi z Nikonom FM2 – celo pisava, uporabljena za ime objektiva, se ujema z originalno.

Srebrni NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Srebrna izdaja širokokotnega 16–50 mm zoom objektiva formata DX. Srebrni deli tega ultrakompaktnega objektiva se ujemajo s srebrnimi deli na objektivu Z fc za tisti prav poseben videz, ki gre z vsem.

Upravljanje kot pri Nikonovih filmskih fotoaparatih
 
Upravljalni gumbi so postavljeni prav tako, kot so bili na Nikonu FM2, in vsak gumb je izdelan iz enega kosa aluminija. Mehanizmi se aktivirajo z neverjetno natančnostjo – čutili boste klik. Če ste že kdaj uporabljali Nikonov fotoaparat SLR, se vam bo mišični spomin takoj povrnil. Če ga še niste, vam bo všeč oprijemljivost gumbov.
 

Fizični gumbi za upravljanje

S posameznimi gumbi lahko upravljate čas zaklopa, kompenzacijo osvetlitve in občutljivost ISO, ne da bi potrebovali meni fotoaparata. Fotoaparat lahko nastavite tudi tako, da z gumbi za upravljanje določite čas zaklopa ali kompenzacijo osvetlitve.

Zaslon na zgornji strani

Ali želite posneti portrete s plitvo globinsko ostrino ali široke ulične prizore, ki so ostri od spredaj nazaj? Na majhnem zaslonu lahko hitro preverite zaslonko, saj prikaže število f, s katerim fotografirate.

Okroglo elektronsko iskalo

Iskalo visoke ločljivosti v modelu Z fc je elektronsko, vendar je zasnova okrogla tako kot pri optičnem iskalu v Nikonu FM2. V njem boste videli vse in vklopi se, ko fotoaparat približate očesu.

Narejen za danes

Z fc je morda videti kot, da je pravkar pripotoval iz 80. let prejšnjega stoletja, vendar vzdržljivo ohišje iz magnezijeve zlitine zagotavlja, da je ta brezzrcalni fotoaparat pripravljen na današnji dan. Ohišje je z vseh vidikov trdno, pa tudi lahko, tako da ga boste zlahka prenašali. Obesite si ga na ramo in se pripravite na občudujoče poglede mimoidočih.

 
Kakovost, ki jo je mogoče občutiti
 
Ogrodje modela Z fc je kovano iz magnezijeve zlitine oz. iz enakega materiala, kot ga uporabljamo za Nikonove profesionalne fotoaparate. Ta fotoaparat je zasnovan za optimalno razmerje med vzdržljivostjo in majhno težo in gre z vami povsod, kamor vas popelje navdih.
 
Uživajte v zmogljivosti
 
Brezzrcalni fotoaparat Z fc je zasnovan za Nikonov revolucionarni bajonet Z in lahko vaše enkratne trenutke zajame v osupljivi kakovosti. Zaradi bajoneta Z lahko veliko tipalo formata DX z 20,9 milijona slikovnih točk zajame več svetlobe. Več svetlobe pa pomeni več vsega dobrega – ostrino, kontrast, hitrost ostrenja in zmogljivost pri šibki svetlobi.
 
Enkratni trenutki v resničnih podrobnostih

Z fc ni zgolj videti legendaren. S tipalom visoke ločljivosti in širokim razponom samodejne svetlobne občutljivosti ISO od 100 do 51.200 ta fotoaparat zagotavlja izjemno ostrino, podrobnosti in jasnost, pa naj bo podnevi ali ponoči. Gladko delujoč in hiter sistem samodejnega ostrenja omogoča fotografiranje do 11 posnetkov na sekundo. Kader vam ne bo ušel, pa naj bo akcija še tako bežna.

 
Ravno pravi v vseh svetlobnih pogojih
 

Legendarni trenutki ne čakajo na popolno osvetlitev, prav tako pa tudi Z fc ne. S širokim razponom občutljivosti ISO in AF pri šibki svetlobi lahko fotografiranje s tem fotoaparatom nadaljujete tudi po sončnem zahodu.

 
Filtri in učinki
 

Fotoaparat ponuja 20 ustvarjalnih funkcij Creative Picture Control za fotografije in videoposnetke, ki so vidne že sproti med fotografiranjem. Intenzivnost enostavno prilagodite svoji viziji.

 
Prijatelji in sorodniki
 

Ali fotografirate portrete? AF z zaznavanjem oči hitro poišče oči vaših motivov, pa naj bodo ljudje, mačke ali psi, in poskrbi, da so optimalno izostreni, tudi če se premikajo.

Pripovedujte na svoj način

Kako boste ujeli svoje enkratne trenutke? Nikon FM2 ni imel možnosti za snemanje videoposnetkov, a je ta fotoaparat SLR ob predstavitvi kljub temu podiral ovire s hitrejšimi časi zaklopa kot kdaj koli prej. Z fc omogoča osupljive videoposnetke in je prvi Nikonov fotoaparat serije Z, ki ima zaslon s spremenljivim kotom. Pripravite se za povsem novo raven kadriranja pri fotografiranju iz roke ali s stativom.

 
 
Mojstrski videoposnetki
 

Snemate lahko videoposnetke v ločljivosti 4K/UHD pri 30p, ali pa iz navadnih trenutkov naredite prav posebne s snemanjem počasnih posnetkov v polni ločljivosti HD. Med snemanjem lahko naredite tudi fotografije in ustvarite dramatične pospešene intervalne posnetke 4K.

 
Zanimivi koti
 

Zaslon na dotik visoke ločljivosti s spremenljivim kotom poenostavlja fotografiranje pod poljubnim kotom. Zaslon zavrtite proti sprednjemu delu in fotoaparat samodejno vstopi v način za avtoportrete. Kot nalašč za videoposnetke ali selfije.

 
Živahni vlogi
 

Odlična vsebina si zasluži tudi odličen videz. Z fc ponuja neverjetno ostrino in laskavo globinsko ostrino. Uporabite ga za intervjuje ali pa zaslon s spremenljivim kotom obrnite proti sebi za popolno kadrirane segmente neposredno v fotoaparat.

Pretakajte kot profesionalci

Z odličnimi videoposnetki bodo vaša oglašanja v živo korak pred drugimi. Objavite svojo najboljšo različico s fotoaparatom Z fc in brezplačno programsko opremo Nikon Webcam Utility.

Preprosta skupna raba

Z aplikacijo SnapBridge se morate samo enkrat povezati s fotoaparatom Z fc. Nato lahko fotografije in videoposnetke ročno ali samodejno prenesete za preprosto deljenje z drugimi ali varnostno kopiranje.

Polnjenje prek USB

Z fc lahko polnite (izklopljen fotoaparat) ali napajate prek vmesnika USB⁶. To je priročno za daljše fotografiranje v zaprtih prostorih ali snemanje pospešenih intervalnih videoposnetkov.

Popolni partnerji

Z lahkoto prehajajte med portreti in širokokotnimi pogledi. Z fc uporabljajte z objektivoma, ki ju dobite v kompletu: NIKKOR Z 28mm f/2 SE ali NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR.

Pripravljen za vas
 

Z fc je član družine Nikon Z, zato deluje z vsemi objektivi NIKKOR Z. Na voljo je tudi izbirno držalo za boljši oprijem, pa tudi dodatna oprema za vloganje.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

Vrsta

Brezzrcalni fotoaparat

Bajonet za objektiv

Nikonov bajonet Z

Slikovno tipalo

DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm

Skupno število slikovnih točk

21,51 milijona

Sistem za odstranjevanje prahu

Referenčni podatki funkcije odstranjevanja prahu s slike (potrebna programska oprema NX Studio)

Efektivno število slikovnih točk

20,9 milijona

Velikost slike (v slikovnih točkah)

[DX (24x16)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3712 (20,7 milijona), (M) 4176 x 2784 (11,6 milijona), (S) 2784 x 1856 (5,2 milijona); [1:1 (16x16)] izbrano za območje slike: (L) 3712 x 3712 (13,8 milijona), (M) 2784 x 2784 (7,8 milijona), (S) 1856 x 1856 (3,4 milijona); [16:9 (24x14)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3128 (17,4 milijona), (M) 4176 x 2344 (9,8 milijona), (S) 2784 x 1560 (4,3 milijona); fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri velikosti okvirja 3840 x 2160: 3840 x 2160; fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri drugih velikostih okvirja: 1920 x 1080

Shranjevanje – format datotek

NEF (RAW): 12- ali 14-bitno, JPEG: osnovni JPEG, združljiv s kakovostnim (približno 1:4), normalnim (približno 1:8) ali osnovnim (približno 1:16) stiskanjem, NEF (RAW) + JPEG: ena fotografija, posneta v oblikah zapisa NEF (RAW) in JPEG

Sistem Picture Control

Samodejno, standardno, nevtralno, živahno, monokromatsko, portret, pokrajina, Flat (Ohranitev podrobnosti in razpona tonov), Creative Picture Control (ustvarjalne funkcije Picture Control) (sanje, jutro, pop, nedelja, temno, dramatično, tišina, sprano, melanholično, čisto, denim, igrača, sepija, modro, rdeče, rožnato, ogleno, grafitno, binarno, ogljikova vlakna); izbrane funkcije Picture Control je mogoče prilagoditi; shranjevanje funkcij Picture Control po meri

Nosilci za shranjevanje

SD, SDHC (združljive s standardom UHS-I), SDXC (združljive s standardom UHS-I)

Reža za kartico

1 kartica Secure Digital (SD)

Datotečni sistem

DCF 2.0, Exif 2.31

Iskalo

1,0-centimetrsko elektronsko iskalo OLED s približno 2.360.000 pikami (XGA) z ravnotežjem barv ter samodejnimi in 7-stopenjskimi ročnimi kontrolniki svetlosti

Pokritost kadra

Pribl. 100-odstotno vodoravno in 100-odstotno navpično

Povečava

Približno 1,02-kratna (50-mm objektiv pri neskončnosti, –1,0 m-¹)

Razdalja okular–oko

19,5 mm (–1,0 m-¹; od zadnjega dela okularja iskala objektiva)

Prilagajanje dioptrije

od –3 do +3 m-¹

Senzor za oko

Samodejni preklop med zaslonom in prikazi v iskalu

Združljivi objektivi

Objektivi NIKKOR z bajonetom Z, objektivi NIKKOR z bajonetom F (potreben je adapter bajoneta; možne so omejitve)

Vrsta zaklopa

Elektronsko nadzorovan vertikalni mehanski zaklop v goriščni ravnini; elektronska sprednja zavesa zaklopa; elektronski zaklop

Čas zaklopa

Z gumbom za čas zaklopa: 1/4000 do 4 s (1 korak), ročno zapiranje zaklopa (bulb), čas x (hitrost sinhronizacije bliskavice) Z glavnim gumbom za upravljanje: 1/4000 do 30 s (1/3 koraka, možno podaljšanje do 900 s v načinu M), ročno zapiranje zaklopa (bulb), čas x (hitrost sinhronizacije bliskavice)

Hitrost sinhronizacije bliskavice

X = 1/200 s; z zaklopom se sinhronizira pri času osvetlitve 1/200 s ali daljšem; podprt samodejni FP s hitro sinhronizacijo

Način proženja

S (ena slika), CL (neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo), CH (neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo), neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo (podaljšano), samosprožilec

Hitrost snemanja1

do 11 posnetkov na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo: približno 1–4 posnetke na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo: približno 5 posnetkov na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo (podaljšano): Pribl. 11 posnetkov na sekundo.

Samosprožilec

2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1–9 posnetkov v intervalih po 0,5, 1, 2 ali 3 s

Merjenje osvetlitve

Merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata

Način merjenja

Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: 75 % teže ima 8-mm krog v sredini kadra; utežitev lahko temelji tudi na povprečju celotnega kadra; točkovno merjenje: izmeri 3,5-mm krog (približno 2,5 % kadra) s središčem v izbrani točki ostrenja; po svetlih delih uteženo merjenje

Doseg merjenja2

od –4 do +17 EV

Način

Samodejno, P: programski samodejni način s prilagodljivim programom; S: prioriteta zaklopa; A: prioriteta zaslonke; M: ročni način

Kompenzacija osvetlitve

Obseg: od –3 do +3 EV (od –5 do +5 EV, ko je gumb za kompenzacijo osvetlitve nastavljen na [c]), Korak: 1/3 koraka

Zaklepanje osvetlitve

Osvetlitev se zaklene pri zaznani vrednosti

Občutljivost ISO

ISO od 100 do 51.200 v korakih po 1/3 EV; možna je tudi nastavitev na približno 1 EV nad ISO 51.200 (enakovredno ISO 102.400) ali na približno 2 EV nad ISO 51.200 (enakovredno ISO 204.800); na voljo je samodejni nadzor občutljivosti ISO (indeks priporočene osvetlitve)

Aktivna osvetlitev D–Lighting

Samodejno, zelo visoko, visoko, normalno, nizko in izklopljeno

Večkratna osvetlitev

Dodajanje, povprečno, posvetlitev, potemnitev

Druge možnosti

HDR (velik dinamični razpon), zmanjšanje utripanja v načinu fotografiranja

Samodejno ostrenje

Hibridni AF z zaznavanjem faze/kontrasta s pomožno osvetlitvijo za AF

Območje zaznavanja

Od –4,5 do +19 EV 3; brez AF pri šibki svetlobi: od –3 do +19 EV

Servo pogon objektiva

Enkratni servo AF (AF-S), neprekinjeni servo AF (AF-C), samodejni preklop načina AF-S (AF-A; na voljo samo v fotografskem načinu); stalni AF (AF-F; na voljo samo v videonačinu); sledenje izostritve s predvidevanjem , ročno ostrenje (M): uporabite lahko elektronski daljinomer

Točke ostrenja4

209

Način delovanja z območjem AF

AF na manjšem območju (samo v načinu fotografiranja), AF z eno točko, AF z dinamičnim območjem (samo v načinu fotografiranja); AF s širokim območjem (S); AF s širokim območjem (L); AF s širokim območjem (L-ljudje); AF s širokim območjem (L-živali); AF s samodejno izbiro območja; AF s samodejno izbiro območja (ljudje); AF s samodejno izbiro območja (živali)

Zaklepanje izostritve

Pritisnite gumb AE-L/AF-L ali s pritiskom sprožilca do polovice (enkratni servo AF/AF-S)

Upravljanje bliskavice

TTL: upravljanje bliskavice i-TTL; uravnotežena doosvetlitev i-TTL se uporablja z matričnim, sredinsko uteženim in po svetlih delih uteženim merjenjem, standardna doosvetlitev i-TTL s točkovnim merjenjem

Način bliskavice

Sinhronizacija na sprednjo zaveso, počasna sinhronizacija, sinhronizacija na zadnjo zaveso, zmanjšanje učinka rdečih oči, zmanjšanje učinka rdečih oči s počasno sinhronizacijo, izklopljeno

Kompenzacija bliskavice

Od –3 do +1 EV v korakih po 1/3 EV, na voljo v načinih P, S, A in M

Kazalnik pripravljenosti bliskavice

Sveti, ko je dodatna bliskavica popolnoma napolnjena; z utripanjem opozarja na podosvetlitev po tem, ko se je bliskavica sprožila pri polni moči

Nastavek za dodatno opremo

Nastavek za bliskavico ISO 518 s sinhronizacijskimi in podatkovnimi kontakti ter varnostno zaporo

Sistem osvetljevanja Nikon Creative Lighting System

Upravljanje bliskavice i-TTL, optično krmiljeno napredno brezžično osvetljevanje, zaklepanje FV, posredovanje informacij o barvi, samodejni FP s hitro sinhronizacijo

Nastavitev beline

Samodejno (3 vrste), samodejno za naravno svetlobo, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarnica, fluorescentna svetloba (3 vrste), bliskavica, nastavitev barvne temperature (od 2500 do 10.000 K), ročna prednastavitev (možnost shranjevanja največ 6 vrednosti); pri vseh možnostih razen pri barvni temperaturi je na voljo natančna nastavitev

Vrste zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami

Osvetlitev in/ali bliskavica, nastavitev beline, ADL

Videoposnetek – merjenje

Merjenje osvetlitve TTL z glavnim slikovnim tipalom, merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata

Videoposnetek – način merjenja

Matrično, sredinsko uteženo ali po svetlih delih uteženo merjenje

Videoposnetek – velikost okvirja (v slikovnih točkah) in hitrost snemanja5

3840 x 2160 (4K UHD); 30p (progresivno)/25p/24p, 1920 x 1080: 120p/100p/60p/50p/30p/25p/24p, 1920 x 1080 – počasni videoposnetek: 30p (x4)/25p (x4)/24p (x5)

Videoposnetek – format datotek

MOV, MP4

Videoposnetek – stiskanje videa

Napredno kodiranje videoposnetkov H.264/MPEG-4

Videoposnetek – format snemanja zvoka

Linearni PCM (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MP4)

Videoposnetek – naprava za snemanje zvoka

Vgrajen stereo ali dodaten zunanji mikrofon z možnostjo dušenja, občutljivost lahko prilagajate

Videoposnetek – občutljivost ISO

M: ročno izbiranje (ISO 100–25.600; velikost koraka 1/3 EV); samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100–25.600) z možnostjo izbire zgornje meje; P, S, A: Samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100–25600) z izbirno zgornjo mejo AUTO: Samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100–25.600) (indeks priporočene osvetlitve)

Videoposnetek – aktivna osvetlitev D-Lighting

Enako kot nastavitve fotografije; zelo visoko, visoko, običajno, nizko in izklopljeno

Videoposnetek –druge možnosti

Snemanje pospešenih intervalnih videoposnetkov, elektronsko zmanjšanje tresljajev, časovne kode

Zaslon

Diagonala 7,5 cm (3,0 palca); zaslon TFT LCD s spremenljivim kotom, občutljiv na dotik, s približno 170-stopinjskim vidnim kotom, približno 100-odstotno pokritostjo kadra, ravnotežjem barv in 11-stopenjsko ročno nastavitvijo svetlosti; približno 1.040.000 pik

Predvajanje

Celozaslonsko predvajanje in predvajanje sličic (4, 9 ali 72 slik ali koledar) s povečavo med predvajanjem, izrezovanje povečave med predvajanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcije fotografij in/ali videoposnetkov, prikaz histograma in preosvetljenih delov posnetka, informacije o fotografiji, prikaz podatkov o lokaciji, samodejni zasuk slik in ocenjevanje slik

USB

Priključek USB Type C (SuperSpeed USB); priporočamo povezavo z vgrajenimi vrati USB

Izhod HDMI

Priključek HDMI tipa D

Zvočni vhod

Mini stereo priključek (premer 3,5 mm; podprto napajanje iz vtičnice)

Standardi Wi–Fi (brezžični LAN)

IEEE 802.11b/g/n

Delovna frekvenca Wi–Fi (brezžični LAN)

2412–2462 MHz (kanal 11)

Največja izhodna moč vmesnika Wi-Fi (brezžične povezave LAN)

2,4-GHz pas: 8,1 dBm

Varnost Wi–Fi (brezžični LAN)

Odprt sistem, WPA2-PSK

Standardi Bluetooth

Tehnične specifikacije za Bluetooth 4.2; Bluetooth: 2402–2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402–2480 MHz; Bluetooth: 2,6 dBm, Bluetooth Low Energy: 1,1 dBm

Baterija

Ena polnilna Li-ionska baterija EN-EL25

Napajalnik

Električni napajalnik EH-7P (na voljo posebej)

Navoj za stativ

0,635 cm (1/4 palca, ISO 1222)

Mere (Š x V x G)

Pribl. 134,5 x 93,5 x 43,5 mm

Delovni pogoji – temperatura

0–40 °C

Delovni pogoji – vlažnost

85 % ali manj (brez kondenzacije)

Priložena dodatna oprema

Pokrovček ohišja BF-N1, okular iskala DK-32 (priložen pritrjen na fotoaparat), polnilna Li-ionska baterija EN-EL25, polnilnik baterij MH-32 (adapter za vtič je na voljo samo v državah in regijah, kjer je nujen; oblika je odvisna od države, v kateri se prodaja), pas AN-DC23

 •  

  ¹Največja hitrost menjavanja sličic, izmerjena v internih preskusih.
  ²Vrednosti za ISO 100 in objektiv f/2,0 pri 20 °C.
  ³Izmerjeno v načinu fotografiranja pri občutljivosti ISO 100 in temperaturi 20 °C z uporabo enkratnega serva AF (AF-S) in z objektivom z največjo svetlobno močjo f/1,8.
  ⁴Število točk ostrenja, ki so na voljo v načinu fotografiranja, pri katerem je za način delovanja z območjem AF izbran AF z eno točko, za območje slike pa DX.
  ⁵Dejanske hitrosti snemanja za 120p, 100p, 60p, 50p, 30p, 25p in 24p so 119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 in 23,976 posnetka na sekundo. Izbira kakovosti (normalna/visoka) je na voljo pri vseh velikostih razen pri 3840 x 2160, 1920 x 1080 120p/100p in 1920 x 1080 v počasnem predvajanju videoposnetkov, ko je kakovost nastavljena na »visoko«.
  ⁶Potreben je kabel USB s priključkoma Type C na obeh koncih.

  Če ni drugače navedeno, so vse meritve izvedene v skladu s standardi ali smernicami združenja za fotoaparate in izdelke za obdelavo slik (CIPA).
  Vse vrednosti veljajo za uporabo fotoaparata z napolnjeno baterijo.
  Vzorčne fotografije, ki so prikazane na fotoaparatu, ter fotografije in risbe v tem dokumentu so le ilustrativne narave.
  Nikon si pridržuje pravico do spremembe videza in tehničnih podatkov strojne in programske opreme, opisane v teh tehničnih podatkih, in sicer kadar koli in brez vnaprejšnjega obvestila. Nikon ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi napak v teh tehničnih podatkih.
  Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; Nikon in z njim povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.

  Wi-Fi® in logotip Wi-Fi Certified sta zaščiteni blagovni znamki združenja Wi-Fi Alliance®.
  Vse blagovne znamke Nikon so blagovne znamke družbe Nikon Corporation.

   


  Koda izdelka
  Z fc - VOA090AE
  Komplet Z fc + 28 SE - VOA090K001
  Komplet Z fc + 16-50 VR (srebrna izdaja) - VOA090K002
  Komplet Z fc + 16-50 VR + 50-250 VR - VOA090K003
  Komplet za vloganje Z fc - VOA090K005 


Poglejte še druge izdelke znamke Nikon!