NIKON D5600 + AF-P DX 18-55VRII

NIKON D5600 + AF-P DX 18-55VRII

Nikon D750 ohišje

Nikon D750 ohišje

NIKON D500 ohišje

NIKON D500 je vrhunski aparat formata DX, naslednik priljubljenega D300s.

1.699,00 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
NIKOND500
Preveri zalogo v trgovini

Ni na zalogi

Možnost zamenjave staro za novo

Brezplačna dostava od 300€

Najhitrejša dostava izdelkov

Najboljše cene na trgu

Nikon CASHBACK

Zmogljivost AF najvišjega razreda: izjemna natančnost

Fotoaparat D500 je opremljen z enakim sistemom AF kot fotoaparat D5, Nikonov paradni fotoaparat formata FX, in vam omogoča ostrenje z absolutno natančnostjo tudi pri zelo šibki svetlobi. Ta izjemni sistem AF z neverjetnimi 153 točkami ostrenja in 99 križnimi senzorji zagotavlja pokritost brez primere, ki pokriva skoraj celotno širino kadra v iskalu. Občutljivost AF do –4 EV za osrednjo točko in –3 EV (ISO 100, 20 ºC) za vse ostale točke zagotavlja izredno zmogljivost pri šibki svetlobi. Majhnim motivom, ki se hitro premikajo, zdaj lahko sledite z novo ravnjo natančnosti, motive ob robu kadra pa boste lahko preprosto zaznali. V načinu neprekinjenega AF je sistem mogoče nastaviti za pokritost s 153, 72 ali 25 točkami. Vseh 153 točk ostrenja je združljivih z objektivi AF NIKKOR z vrednostjo zaslonke f/5,6 ali svetlejšo, 15 točk ostrenja v sredini pa deluje z vrednostjo efektivne zaslonke f/8.

Naredite korak naprej: odločilna hitrost fotografiranja

Z izjemno hitrim delovanjem fotoaparata D500 lahko preprosto ujamete pomembne trenutke. Fotografirate lahko do 10 posnetkov na sekundo s sledenjem AE/AF ali z dvignjenim zrcalom. Sledenje AF in vidljivost pri pogledu skozi iskalo sta močno izboljšana pri fotografiranju športnih dogodkov ali prizorov, kjer motivi pogosto nenadoma spremenijo smer gibanja. Z novim procesorjem ASIC je vedno na voljo največja zmogljivost računalniške obdelave za AF. Hitrejša mehanizma zaporednega zaklopa in zrcala bistveno zmanjšata čas zatemnitve iskala pri hitrih rafalnih posnetkih. Visokozmogljivi medpomnilnik fotoaparata omogoča, da v enem rafalu posnamete do 200 slik NEF (RAW) ali velikih slik JPEG. Dve reži za kartice (ena za kartice XQD in ena za kartice SD UHS II) sta zlahka kos neverjetni hitrosti fotografiranja fotoaparata, poleg tega pa zagotavljata tudi takojšnjo pripravljenost medpomnilnika za naslednji rafal. Vrata USB 3.0 omogočajo hiter prenos velikih količin podatkov, vgrajena funkcija SnapBridge pa omogoča hiter brezžični prenos slik. Za še hitrejše prenašanje pa je fotoaparat D500 združljiv tudi z izbirnim oddajnikom WT-7A, ki omogoča prenos datotek v strežnik FTP ali računalnik s hitrostjo do 866,7 Mb/s.

Ujemite fotografijo: zmogljivo merjenje in slikovna tipala

Če lovite geparda v diru ali pa pomemben trenutek na športni tekmi – s fotoaparatom D500 boste zagotovo dobili svojo fotografijo. Fotografije pa še zdaleč ne bodo običajne. Slikovno tipalo CMOS formata DX z 20,9 milijona slikovnih točk in tipalo za merjenje RGB s 180.000 slikovnimi točkami zagotavljata neverjetno natančno prepoznavanje motiva in upodabljanje podrobnosti na sliki z bogatimi tonskimi prehodi. Fotoaparat D500 se lahko pohvali tudi z izjemno odzivnim 8,0-cm (3,2-palčnim) nagibnim zaslonom LCD na dotik z 2.359.000 pikami, kar vam omogoča svobodno fotografiranje z visokih ali nizkih kotov. Preprosto se lahko premikate po naboru in izberete ključne slike ter takoj vnesete avtorja, lokacijo, omrežje, IPTC in podatke o avtorskih pravicah. Pri fotografiranju s pogledom v živo lahko prek upravljanja na dotik nastavite točko ostrenja, pritisnete sprožilec in pridobite podatke prednastavljene točkovne nastavitve beline na podlagi izbranega območja v kadru. Za še večji nadzor lahko s funkcijo Picture Control 2.0 preprosto določite parametre pri snemanju fotografij ali videoposnetkov. Olajšajte si naknadno obdelavo s prednastavitvijo »Flat« (Ohranitev podrobnosti in razpona tonov) za kar največji dinamični razpon in natančno prilagodite podrobnosti z nastavitvijo »Clarity« (Jasnost).

Neustrašni v temi: fotografirajte, ko drugi sploh ne vidijo motiva

Fotoaparat D500 se ne bo prestrašil zahtevnih pogojev osvetlitve. S širokim razponom občutljivosti ISO ta fotoaparat odpira popolnoma nov svet možnosti za fotografiranje v temačnih razmerah in izjemno dobro obvlada svetle dele posnetka. Nikonov novi slikovni procesor EXPEED 5 zagotavlja neprekosljivo kakovost slik v celotnem razponu standardne občutljivosti ISO od 100 do 51.200. Fini šum je občutno zmanjšan in tudi slike, posnete v načinu izreza pri visokih vrednostih občutljivosti ISO, bodo obdržale izjemno kakovost. Razpon občutljivosti ISO lahko zdaj razširite do vrednosti, enakovredne ISO 50 pri nastavitvi Lo 1, ali do neverjetnih ISO 1.640.000 pri nastavitvi Hi 5. Skupaj s sistemom AF v fotoaparatu, ki deluje tudi v skoraj popolni temi (–4 EV za osrednjo točko), vam nastavitev Hi 5 omogoča fotografiranje v situacijah, v katerih tega še niste poskusili. Te izjemno visoke občutljivosti ISO, ki omogočajo ustvarjanje barvnih slik brez bliskavice, so primerne tudi za posebne namene uporabe, npr. pri nadzoru in varovanju.

Kinematografska zmogljivost 4K/UHD

Fotoaparat D500 je prvi Nikonov fotoaparat D-SLR formata DX, ki omogoča snemanje visokoločljivih videoposnetkov 4K/UHD v fotoaparatu in zagotavlja povsem novo raven prilagodljivosti pri snemanju filmov. Videoposnetke 4K/UHD (3840 x 2160 slikovnih točk), dolge do 29 minut in 59 sekund, je mogoče posneti pri hitrosti snemanja 30p/25p/24p v izvornem načinu izreza, ki zagotavlja največjo kakovost slike. Videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080p) je mogoče posneti s hitrostmi snemanja do 50p/60p in v številnih formatih izrezovanja, vključno z izvornim izrezom v polni ločljivosti HD. Nikonova funkcija elektronskega zmanjšanja tresljajev občutno zmanjša učinke tresenja fotoaparata pri snemanju HD-videoposnetkov v polni ločljivosti iz roke. Pri snemanju v načinu M lahko občutljivost za vse ločljivosti videoposnetka in načine izrezovanja nastavite od ISO 100 do Hi 5. Funkcija samodejne nastavitve občutljivosti ISO omogoča vrednosti od ISO 200 do Hi 5, nastavite pa lahko tudi največje vrednosti za občutljivost ISO, ki jih želite uporabljati. Fotoaparat ima čisti izhod HDMI: tudi videoposnetke v ločljivosti 4K/UHD lahko posnamete na pomnilniško kartico v fotoaparatu ali pa prek nestisnjenega izhoda HDMI ustvarite 8-bitni video 4 : 2 : 2 v obliki YCbCr. Izhod HDMI je na voljo za vse ločljivosti videoposnetkov med oddaljenim snemanjem. Druge funkcije vključujejo vgrajeni intervalni časovnik in funkcijo intervalnega fotografiranja s kakovostjo 4K/UHD.

Okretnost formata DX: vzdržljiv toliko, kot je potrebno

Fotoaparat D500 je manjši brat fotoaparata D5, ki zagotavlja zanesljivo delovanje vedno, ko vas pot zanese v ekstremna okolja fotografiranja. Močno kovinsko ohišje je opremljeno z deli iz robustne magnezijeve zlitine in iz ogljikovih vlaken za majhno težo in vzdržljivost. Vsi tečaji, gumbi in vrtljivi gumbi so zatesnjeni pred vplivi okolice. Uporabljena je zasnova za varčevanje z energijo, ki zagotavlja največje število posnetkov med dvema polnjenjema baterije. Dodatno baterijsko držalo z možnostjo uporabe različnih baterij MB-D17 podpira tri različne vrste baterij kot vire napajanja in zagotavlja, da je s fotoaparatom lažje upravljati pri navpičnem fotografiranju. Visokozmogljiv sprožilec pa je bil preizkušen v 200.000 ciklih.

Objektivi NIKKOR: prednost formata DX v teleobmočju

Nikonovi legendarni objektivi NIKKOR zagotavljajo neprekosljivo jasnost in vsestranskost. Fotoaparat D500 je združljiv s celotno serijo objektivov NIKKOR formata DX, 1,5-kratni faktor izreza tipala DX fotoaparata pa zagotavlja učinek teleobjektiva pri fotografiranju z objektivom formata FX. Fotoaparat D500 združite z objektivom AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR in kot zajema v teleobmočju bo enak kot pri fotoaparatu D-SLR formata FX s 600-mm teleobjektivom. V primerjavi z opremo formata FX se tako teža kot dolžina kombinacije ohišja in objektiva za telefotografijo zmanjšata na približno polovico – velika prednost, če želite potovati z malo prtljage. Zdaj se lahko prestavite v osrčje dogajanja ali pa se osredotočite na nedosegljiva ptičja gnezda, ne da bi se morali ukvarjati s težavami pri rokovanju s težkimi kompleti profesionalne opreme.

Osvetlitev senc

Fotoaparat D500 je povsem združljiv z Nikonovim priznanim sistemom osvetljevanja Creative Lighting System/iTTL in Nikonovim novim sistemom radijsko vodenega naprednega brezžičnega osvetljevanja. To pomeni, da lahko fotoaparat preprosto uporabljate z bliskavicami Speedlight, kot so na primer profesionalna bliskavica SB-910, kompaktna SB-700 ali SB-5000, ki uporablja tehnologijo radijskega upravljanja. Če fotoaparat D500 uporabljate z izbirnim oddajnikom-sprejemnikom WR-R10, lahko upravljate in brezžično prožite do šest skupin bliskavic SB-5000 iz sosednje sobe, za vogalom ali zunaj pri močni sončni svetlobi.

Fotoaparat in pametne naprave lahko povežete prek aplikacije SnapBridge

D500 je prvi Nikonov fotoaparat DSLR, ki je združljiv z aplikacijo SnapBridge. Ta priročna Nikonova aplikacija uporablja tehnologijo Bluetooth low energy (BLE) ter ohranja stalno povezavo med fotoaparatom in pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, poraba energije pri tem pa je minimalna. Fotografije se lahko v pametno napravo samodejno sinhronizirajo že med fotografiranjem, ne da bi se baterija fotoaparata pri tem izčrpala. Fotografije, ki se sinhronizirajo med fotografiranjem, so takoj pomanjšane, da jih lažje pregledate in hitreje prenesete v družabne medije. S pametno napravo lahko tudi upravljate glavne funkcije fotoaparata in slikam preprosto dodate geografske oznake. Vsakič, ko pridete na novo lokacijo, SnapBridge samodejno posodobi fotoaparat z lokalnim časom in časom UTC s podatki sistema GPS vaše pametne naprave. Fotografije bodo pravilno razvrščene po datumu ne glede na to, koliko časovnih pasov prečkate. D500 se z vdelano tehnologijo NFC ob prvi uporabi preprosto poveže s pametno napravo, da lahko aktivira SnapBridge.

Aplikacija je zdaj na voljo za naprave Android. Aplikacija SnapBridge za iOS bo v trgovini App Store® na voljo konec avgusta 2016. Strojno programsko opremo fotoaparata boste morda morali posodobiti, preden uporabite različico aplikacije SnapBridge za iOS.

 
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!
Poglejte še druge izdelke znamke Nikon!